Privacy Platform

Het Privacy Platform is een netwerk van Nederlandse brancheverenigingen waarvan hun leden persoonsgegevens verwerken of verzamelen.

Contactpersoon

Esther Mieremet

Verken privacy kansen

Aanpak Privacy Actieprogramma bestaat uit een reeks workshops en bijeenkomsten waaraan een breed palet van ondernemers deel zal nemen.
helping-hand

Privacydashboard

Een manier om duidelijk te maken hoe je met de privacy van je klanten en werknemers omgaat, is door ze te laten zien wat je met hun gegevens doet. Dat kan door een privacydashboard.

Je laat niet alleen zien welke gegevens je van je klanten verwerkt, maar je geeft ook aan hoe ze daar zelf controle over kunnen uitoefenen. Dat kun je stapsgewijs opbouwen.

Je kunt ook met klantenpanels of patiëntengroepen overleggen over wat ze willen.

Voorbeelden:

Privacykeurmerk(certificering)

Een andere manier om zichtbaar te maken dat je om privacy geeft is door de aanschaf van een privacykeurmerk. De Algemene Verordening Gegevensbescherming stimuleert dit. Daarmee toon je aan dat je de privacy van je klanten en gebruikers serieus neemt.

De volgende privacykeurmerkenworden al aangeboden. Ze zijn allemaal AVG-‘proof’. Als je in aanmerking komt voor zo’n keurmerk dan weten je klanten zeker dat je serieus werk maakt van de AVG.

Privacy by design

De AVG vraagt aan organisaties om privacy vanaf het vroegste begin mee te nemen. Dat betekent vanaf de tekentafel. Inmiddels zijn er privacy-by-design strategieen beschikbaar die aangeven hoe je dat doet. Op die manier kun je als organisatie innoveren en tegelijkertijd betrokkenen tegemoet komen.

Onderzoekers van het PI.lab werken aan technische tools om privacy by design mogelijk te maken. Ook is er een Europees netwerk dat zich toelegt op privacy by design. En het Europees agentschap dat zich buigt over netwerk- en informatieveiligheid (ENISA) heeft een aantal rapporten gepubliceerd over dit onderwerp.

Privacy Self Assessment tool

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.