Privacy Platform

Het Privacy Platform is een netwerk van Nederlandse brancheverenigingen waarvan hun leden persoonsgegevens verwerken of verzamelen.

Contactpersoon

Esther Mieremet

Transparantie

Wees transparant

Transparantie vormt met empowerment de kern van het handelen van een organisatie. Waar empowerment gericht is op de consument, richt transparantie zich op de organisatie. Transparant in doen en laten. Gericht op leren en verbeteren. Niet alleen naar buiten gericht maar juist ook naar binnen, naar de eigen organisatie.
transparent-nl

Register van verwerkingsactiviteiten

De AVG verplicht tot het bijhouden van een register van verwerkingsactiviteiten. Dit register kan gebruikt worden als een instrument om transparantie over gegevensverwerkingen binnen de organisatie te bevorderen. Het bevat informatie over verwerkingen maar daarnaast ook de resultaten van uitgevoerde Data Protection Impact Assessments.

Privacy Maturity Model

Een Privacy Maturity Model biedt de organisatie de gelegenheid haar eigen functioneren te volgen en met gerichte stappen te verbeteren. Het CIP biedt een raamwerk dat het mogelijk maakt de maturity systematisch te monitoren. Wat verder weg van huis biedt Nieuw Zeeland eveneens een gestructureerde aanpak om de privacyvolwassenheid van je organisatie te bepalen.

Training en opleiding

Interne transparantie betekent ook dat de gehele organisatie betrokken is bij de zorg om de privacy van de klanten. Daar zijn verschillende manieren voor: bewustwordingscampagnes, bijvoorbeeld vanuit de branche georganiseerd, training en opleiding van privacycoördinatoren die taken krijgen op het gebied van de omgang met persoonsgegevens binnen de organisatie.

Een handig overzicht van alle opleidingen en trainingen op het gebied van de AVG biedt Springest: