Privacy Platform

Het Privacy Platform is een netwerk van Nederlandse brancheverenigingen waarvan hun leden persoonsgegevens verwerken of verzamelen.

Contactpersoon

Esther Mieremet

Empowerment

Geef regie aan de burger/klant

Uit onderzoek blijkt dat consumenten controle willen over hun gegevens. Ze hebben de indruk dat ze vaak geen keus hebben en hun gegevens wel af moeten staan als ze toegang tot een dienst willen.
Door consumenten informatie en controle te geven ontstaat een gezonde relatie die gebaseerd is op vertrouwen. Dat komt de bereidheid van consumenten om hun gegevens beschikbaar te stellen voor gepersonaliseerde diensten ten goede.
empowering-nl

Een privacy dashboard

Een privacydashboard is een manier om consumenten te informeren en controle te geven. Informatie over hoe een bedrijf omgaat met hun gegevens en welke gegevens een bedrijf van hen verwerkt. En controle over waar de gegevens voor gebruikt mogen worden.

Niet iedereen heeft dezelfde behoeftes. Sommige consumenten willen het naadje van de kous weten, anderen willen graag dat het voor hen geregeld wordt. Een dashboard kan met deze verschillen rekening houden.

Willingness to share

Een betere controle leidt tot een hogere bereidheid om gegevens te delen. Die bereidheid hangt af van persoonlijke kenmerken. Onderzoek laat zien hoe hier op is in te spelen.

Consumentenpanels

Consumentenpanels bieden een mogelijkheid om in direct contact met de klant te horen welke verwachtingen en verlangens ze hebben.