Privacy Platform

Het Privacy Platform is een netwerk van Nederlandse brancheverenigingen waarvan hun leden persoonsgegevens verwerken of verzamelen.

Contactpersoon

Esther Mieremet

Secure

Handel veilig en vertrouwd

Een goede beveiliging van gegevens is een belangrijk uitgangspunt bij privacy. Het gaat dan niet alleen om de directe beveiliging van gegevens (door versleuteling bijvoorbeeld) maar ook om goede toegangscontrole, goede authenticatietechnieken, en er zorg voor dragen dat er niet meer gegevens verwerkt worden dan strikt noodzakelijk. Op deze gebieden vindt doorlopend innovatie plaats.
secure-nl

Versleutelde opslag en bewerking

Behalve versleutelde opslag wordt ook onderzocht of het mogelijk is om bewerkingen op versleutelde gegevens uit te voeren. Dan is het niet meer nodig om gegevens eerst weer te ontsleutelen maar kan de hele verwerking plaatsvinden met versleutelde gegevens. Deze techniek wordt toegepast in een tool die TNO ontwikkeld heeft en in een project dat Radboud Universiteit bij het Radboud UMC uitvoert.

Identiteitsbepaling met minimale gegevens

Er zijn systemen in ontwikkeling die met minimale gegevens de identiteit van een persoon vaststellen. Voor het kopen van een fles alcoholische drank hoeft de tegenpartij alleen te weten dat de koper ouder is dan 18 jaar. IRMA (I Reveal My Attributes) is één van de innovatieve technologieën die op dit uitgangspunt is gebaseerd.

Diensten in de cloud

Veilige clouddiensten zijn een belangrijk onderdeel van een veilige data-economie. Door de schaal waarop cloud providers hun diensten aanbieden zijn ze in staat om een goede beveiliging te garanderen.